Historiek

fotoIn 1957 richtte aannemer Henri Dammekens een afdeling op voor droogzuiging en grondwaterverlaging.

In 1963 bouwde zijn zoon Jos Dammekens een boormachine en de firma Putboringen Dammekens startte met het boren van diepe waterputten.

bohakIn 1987 fuseerde Putboringen Dammekens en Meijsen bedrijven BV en werd Meijsen – Dammekens bvba, er zijn dan 6 boormachines voor verticale boringen en 2 voor horizontale boringen actief evenals 65 droogzuigpompen.

In 1987 werd de firma APC NV opgericht door kleinzoon Marc Dammekens met als doel pompen voor de geboorde putten van Putboringen Dammekens te installeren. Al snel werd dit uitgebreid naar leveren en installeren van pompen voor andere doeleinden zoals afvalwater, drukverhoging, vijver en zwembadpompen, kelderpompen,…

boren3In het jaar 2000 startte APC NV met het zelf boren van grondwaterputten, de andere activiteiten (pompen alle doeleinden) blijven ook behouden. Zo kan APC NV alle werken in eigen hand houden.

In 2008 werd zusterfirma Geodrill bvba opgericht waarbij Geodrill bvba enkel boorde voor geothermische doeleinden zoals open systemen en aardwarmtesondes, waarbij sinds 2013 ook installatie van volledige warmtepompsystemen inclusief vloerverwarming en sanitair warm water tot de kernactiviteiten behoren. APC NV blijft waterputten boren en pompen leveren en installeren.

In 2016 werden Geodrill bvba en APC NV overgenomen door Laurens Maes en ondergebracht in de Sediment Holding bvba.